Urheilu- ja golfkentät

Rainbirdin automaattisia kastelujärjestelmiä löytyy myös ammattikäyttöön mm. urheilu- ja golfkenttien vihralueiden kastelutarpeisiin. Urheilualueiden viheralueet vaativat järjestelmältä kaikkein eniten, sillä alueet ovat suuria joten myös veden tarpeet ovat suurempia kuin pienemmissä kohteissa. Suurikokoinen järjestelmä pyritään aina rakentamaan ns.rengasjohto malliin, näin järjestelmässä vesi kiertää paremmin ja painehäviöt ovat pienempiä. Golfkentillä runkoputkistoja saattaa olla jopa kaksikymmentä kilometriäkin ja siksi järjestelmä tulee suunnitella todella tarkasti, että vältytään ikäviltä yllätyksiltä (esim. liian ahdas putkisto tai liian pieni pumppaamo). Hyvin suunniteltu ja toteutettu järjestelmä säästää kasteluaikaa sekä vettä. Kastelujärjestelmä hoitaa pelikenttien kastelutarpeen vaivattomasti pumppuasemien, suodattimien, ohjauksen (myös etäohjaus) ja sadetunnistimien ansiosta.
 
Kastelujärjestelmä koostuu seuraavista tarvikkeista: Runkoputkistot rakennetaan pe80 pn10 paineputkin, putkiliitoksen hitsaus- puristus- ja laippaliittimin. Suurikokoiseen järjestelmään on järkevää asentaa sulkuventtiileitä sopivin välein tämä sen takia, jos putkistoon tai toimilaitteeseen tulee vaurio niin järjestelmästä saadaan suljettua vain vaurioitunut osa eikä koko järjestelmä "rampaudu" korjausten ajaksi. Urheilualueilla käytetään suurempikokoisia ja vesimäärältään suurempia sadettimia (esim. 700- ja 900-sarjan sadettimia). Järjestelmä kaapeloidaan sadettimelta sadettimelle (esim. Rainbirdin ohjauskaapelein), sadettimet varustetaan koodivastaanottimin ja ukkossuojin, jolloin järjestelmän ohjaus (esim. Rainbird Stratus) tunnistaa aina kyseessä olevan sadettimen/sadettimet kun järjestelmää käytetään. Tietokonepohjainen ohjausjärjestelmä mahdollistaa monimuotoiset kasteluohjelmat eri tarpeiden mukaan. Pumppuasema (esim.Rainbirdin räätälöity) toimii järjestelmän sydämmenä ja siinä ei kannata säästää vaan hankkia sellainen asema jossa riittää kapasiteetti järjestelmän tarpeisiin ja mahdolliseen järjestelmän kasvuun. Räätälöity asema on pitkäikäinen ja säästää sähköä. Mikäli pumppuasema on juuri ja juuri riittävä tarvittavalle vesimäärälle, järjestelmä käy siinä tapauksessa kokoajan täysillä kierroksilla, joka tietenkin lyhentää aseman elinkaarta ja sen lisäksi sähkön kulutus on myös huomattavasti isompi. Luonnonvettä käytettäessä järjestelmään on mahdollista, ja jopa toivottavaa, että siihen asennetaan automaattisuodatin joka pitää kasteluveden riittävän puhtaana ja tämä taas pidentää itse järjestelmän käyttöikää olennaisesti.
 
Olemme toteuttaneet mm. seuraavien kohteiden kastelujärjestelmät: Tapiolan stadion (Espoo) Leppävaaran stadion (Espoo) Klaukkalan urheilukenttä Jyväskylän pallokentät 3kpl Juankosken pallokenttä Gumböle golf (Espoo)