Puistot ja seurakunnat

Rainbirdin automaattisia kastelujärjestelmiä löytyy vaativampaankin käyttöön mm. puistojen ja hautausmaiden viheralueiden kastelutarpeisiin. Julkinen viheralue vaatii järjestelmältä hieman enemmän, sillä alueet ovat suuria ja silloin myös veden tarpeet ovat suurempia kuin yksityispihoilla ja pienkohteissa. Suurikokoinen järjestelmä pyritään aina rakentamaan ns.rengasjohto malliin, näin järjestelmässä vesi kiertää paremmin ja painehäviöt ovat pienempiä. Esimerkiksi hautausmailla putkistot joudutaan sijoittelemaan tarkasti kiertämään hautapaikat ja sadettimia asennetaan nousuputkien päähän, jotta ne saisivat vapaan toiminta-alueen hautakivien seassa. Hyvin suunniteltu ja toteutettu järjestelmä säästää kasteluaikaa sekä vettä. Optimoitu järjestelmä pitää viher- ja istutusalueet vehreinä, kauniina ja hyvä kuntoisina. Kastelujärjestelmä hoitaa viheralueiden kastelutarpeen vaivattomasti pumppuasemien, suodattimien, ohjauksen (myös etäohjaus) ja sadetunnistimien ansiosta. SOITA HETI YHTEYSTIEDOT
 
Kastelujärjestelmä koostuu seuraavista tarvikkeista: Runkoputkistot rakennetaan pe80 pn10 paineputkin, putkiliitokset hitsaus- puristus- ja laippaliittimin. Suurikokoiseen järjestelmään on järkevää asentaa sulkuventtiileitä sopivin välein, tämä sen takia, että jos putkistoon tai toimilaitteeseen tulee vaurio niin järjestelmästä saadaan suljettua vain vaurioitunut osa eikä koko järjestelmä "rampaudu" korjausten ajaksi. Puistoissa käytetään suurempikokoisia ja vesimäärältään suurempia sadettimia (esim. 5500 ja 8005-sarjan), hautausmailla käytetään messinkisiä avosadettimia (esim. 25B tai 35A). Järjestelmä kaapeloidaan magneettiventtiileiltä magneettiventtiileille (esim. Rainbirdin ohjauskaapelein), magneettiventtiili (esim.PEB-S) varustetaan koodivastaanottimin, jolloin järjestelmän ohjaus (esim. ESP-LX dec.) tunnistaa aina kyseessä olevan venttiilin kun järjestelmää käytetään. Tietokonepohjainen ohjausjärjestelmä mahdollistaa monimuotoiset kasteluohjelmat eri tarpeiden mukaan. Pumppuasema (esim.Rainbirdin räätälöity) toimii järjestelmän sydämmenä ja asemaa suunniteltaessa on järkevää ottaa huomioon riittävä kapasiteetti järjestelmän tarpeisiin ja mahdolliseen järjestelmän kasvuun. Räätälöity asema on pitkäikäinen ja säästää sähköä ja mikäli pumppuasema on juuri ja juuri riittävän kokoinen tarvittavalle vesimäärälle, niin se käy kokoajan täysillä kierroksilla joka tietenkin lyhentää aseman elinkaartaja sen lisäksi sähkön kulutus on myös huomattavasti isompi. Luonnonvettä käytettäessä järjestelmään on mahdollista ja jopa toivottavaa, että siihen asennetaan joko perussuodatin tai automaattisuodatin joka pitää kasteluveden riittävän puhtaana tämä taas pidentää itse järjestelmän käyttöikää olennaisesti.
 
Olemme toteuttaneet mm. seuraavien kohteiden kastelujärjestelmät: Puistot Helsinki -Dallap'en puisto, Vähänkyrön puisto, Harjutori, Karhupuisto, Leninin puisto, Alppipuisto, Katri Valan puisto, Kulervon puisto, Annalan kartano. Hautausmaat: Helsingin Pitäjän kirkon hautausmaa, Espoon kappelin hautausmaa, Kellonummen hautausmaa(Espoo), Tapiolan kirkon hautausmaa(Espoo), Kankaanpään hautausmaa Mormooni temppeli(Espoo).
 

Etusivu -> Kastelujärjestelmät -> Yksityiset pihat ja taloyhtiöt -> Urheilu- ja golfkentät